Blog

Miksi Oma Pilateksen asiakkaat harrastavat pilatesta? Lue heidän kokemuksiaan tästä blogista.

Syy 7: Pilatesihmiset.

Pilatesstudion omistajan näkökuolmasta kaikkein hauskinta on avata studion ovi, ottaa päivä vastaan sellaisena kuin se tulee ja tuntea yhteishenki studiolaisten kesken. Treenien aikana tulevat jaetuiksi onnistumiset, oivallukset, ihmettelyt, turhautumiset ja tietysti myös edistysaskeleet. 

Oma Pilates -studiolaisten mielestä: 

“Treeneissä on rento tunnelma.”

“Koen tulevani nähdyksi, kuulluksi, arvostetuksi huonoimmillanikin, autetuksi, haastetuksi, kohdatuksi.”

“Tunneilla on mahtava ja kannustava ilmapiiri.” 

Syy 6: Haasteita voitettaviksi.

“Pilates tuo aina uusia haasteita voitettaviksi ja onnen tunteita edistymisestä.”

“Voin ylittää itseni ja löytää uutta tilaa ja liikettä.”

“Edistyksen huomaa treenatessa ja motivaatio kehittyä lisää kasvaa.”

“Se on tuttu ja turvallinen, mutta tarvittaessa piinaavan haastava.”

“Hengittävä menetelmä, joka sekä joustaa että haastaa yksilöllisesti, suhteessa kunkin päivän kehon- ja mielentilaan. Ei ole pakko pelkästään ”mennä eteenpäin”, vaan harjoitus voi liikkua monenlaisiin suuntiin (syvemmälle, kevyemmin, vähemmän on tarpeeksi jne.).”

Pilatesharrastajana kuulee paljon sitä, kuinka tutustumisvaiheessa pilates on liian kevyttä, eikä tunnu missään. Katse on epäuskoinen, kun me pilatesihmiset vakuuttelemme, että fyysiset haasteet kasvavat sitä mukaa, kun lajia oppii lisää.

Miksi pilatesta on vaikea löytää? Yksi syy voi olla, että siinä joutuu oppimaan pois tutusta tavasta liikkua. Ihminen on niin mukavuudenhaluinen, että pyrkii luontaisesti kohti helpompaa vaihtoehtoa. Jos haluaa kehittyä, täytyisi mennä mukavuusalueen ja epämukavuusalueen rajalle, jossa hallitsee homman 50-prosenttisesti ja on 50-prosenttisesti uuden äärellä.

Syy 5: Pilates turvaa selustan. 

Me kaikki tarvitsemme selän, joka tukee ja johon voi luottaa. Olennaista on lähteä liikkeelle käyttämään selkää ja pitämään liikunta säännöllisenä. Pilatesharjoitukseen on rakennettu sisään hengitystä lihasjännityksen lievittämiseksi, selän ja lantion liikkuvuusharjoituksia liikkeen vapauttamiseksi, keskivartalon hallintaa ja vahvistamista sekä tasapainoharjoituksia. 

Sen ansiosta voi käydä hyvin, kuten Oma Pilates -ihmiset kertovat: 

“Selkäkivut ja niska-hartiavaivat ovat kaikonneet.”

“Pilateksella olen pitänyt selkäni hyvässä kunnossa, ei sairaspäiviä tules-vaivojen vuoksi.”

“Selkä- ja hartiaseutu pysyy kunnossa, ei tule niskajumia.”

Syy 4: Tehty työ palkitsee. 

Pilates ei ole hemmotteluhoito, kerralla kuntoon -kokemus, pikakurssi tai käynti niksauttajalla. Pilates on liikettä, fyysistä ponnistelua, hikoilua ja hengästymistä. Se on myös turhautumista siitä, että menee pieleen tai siitä, että kunto loppuu kesken. Se takuulla ärsyttää silloin, kun ei löydy otetta harjoituksesta tai liikkeen mekaniikasta, kun ei saa kunnolla hikeä tai tuntumaa oikeisiin lihaksiin.

Palkintoja kuitenkin on saatavilla.  

“On ilo huomata pilatestunnin jälkeinen virkeys, sekä fyysinen että psyykkinen.”

“Omalla treenillä auttaa kehoa voimaan edes hiukan paremmin kun ikää tulee lisää.”

“Kehon sisäinen rauha tunnin jälkeen.”

“Pilates tuo aina uusia haasteita voitettaviksi ja onnen tunteita edistymisestä.”

Syy 3: Antaa ryhtiä.

“Pilates pitää myös ryhdin hyvänä.”

“Kroppa elastisempi, kivut vähenee ja ryhti on parempi.”

Oletko kuullut Dr. Amy Cuddyn power posing -tutkimuksista liittyen kehon asentoihin ja siihen, kuinka asennot vaikuttavat mieleen ja käyttäytymiseen? Tutkimusten mukaan itsensä isoksi tekeminen “power posing” saa ihmiset luottamaan itseensä ja tuntemaan olonsa voimakkaammiksi. Voiman tunne taas tuottaa käyttäytymiseen liittyviä ja fysiologisia seurauksia, mm. optimismia, luovuutta, aitoutta ja itsesäätelykykyä.

Pilateksen tavoitteena on saada keho auki ja vartalon kuormitus mahdollisimman lähelle tasapainoa. Kun ryhti on terve, katse suuntautuu eteenpäin. Näet mahdollisuudet ympärilläsi, luonnon, kasvoja ja toivoa.

Laitetaanko siis rinta rottingille, otetaan tuki keskivartalosta ja suunnataan luottavaisina kohti uusia pilateshaasteita?

Syy 2: Tuo voimaa. 

“Tuo voimaa kehoon lyhyillä ja tehokkailla liikkeillä.”

“Pilates on samanaikaisesti kehoa avaava, huoltava ja vahvistava liikuntamuoto, jota pystyy tekemään oman kuntotason mukaisesti.”

“Tuntuu, että keho on vahvempi jokaisen treenin jälkeen.”

Pilatesharjoitus vie kehoa liikkumaan mukavuusalueen ulkopuolella, jotta keho vahvistuisi kannattelemaan ja liikuttamaan itseään terveemmin. Saat sen avulla voimaa kehon hallintaan ja monipuoliseen liikkumiseen. Millainen kokemus sinulla on – saako liikuntaharrastuksella kehitettyä myös psyykkisiä voimavaroja? 

Syy 1: Kadonneen vyötärön metsästys. 

Pilatesihmiset tietävät, että ennen pitkää, harjoittelun myötä vyötäröön löytää tuntuman. Pilatesharjoitukseen on rakennettu sisään kaikki: koko vartalon liikuttaminen ja lihastyö, keskivartalon lihasten vahvistaminen, venytys kahteen suuntaan ja hengitys. Tarvitsee vain lähteä liikkeelle ja pitää työ säännöllisenä, jotta pilates (ja tuntuma vyötäröön) pysyisi kehossa. 

6.1.2021

On kymmeniä syitä harrastaa pilatesta

Miksi Oma Pilateksen asiakkaat harrastavat pilatesta? Lue heidän kokemuksiaan tästä blogista. Syy 7: Pilatesihmiset. Pilatesstudion omistajan näkökuolmasta kaikkein hauskinta on avata studion ovi, ottaa päivä vastaan sellaisena kuin se tulee […]